Family House in Prievoz

Family House in Prievoz
Kláštorská ulica,
Bratislava
Atelier 008 s.r.o.
Ján Kukuľa, Peter Šajgalík, Igor Cencer, František Šeliga
Working drawings
Private
2018
285 m²

Proposed house for the family of four is located in the quiet residential neighbourhood. It is built on the footprint of the old house which had to be demolished due to its bad technical condition and rigid layout. Typical of the area are the detached, semi-detached and row houses 1-3 storeys high closely following the street line. Architects took a sensitive contextual approach to this task, new house – although contemporary in its architectural expression - blends well with the adjacent houses along the street and has no negative impact on their privacy and daylighting. Internal layout is based on client´s requirements and follows the typical separation of living quarters on the ground floor and bedrooms on the upper floor. Living room, dining room and kitchen are connected to form large open space directly linked to the terrace and garden.